Căutare comunitate-
și district

 

Început de Advent sub semnul binecuvântării cerești

25.11.2022 | Republica Moldova

Apostolul nostru patriarh Jean-Luc Schneider, însoțit de apostolul districtual Jürg Zbinden, apostolul Hans-Jürgen Bauer și apostolul Stefan Pöschel, au făcut o vizită în Republica Moldova în prima duminică de Advent. Aici au fost întâmpinați de apostolul Vasile Cone și episcopul Ștefan Gavriliuc care le-au urat un călduros bun-venit în numele tuturor fraților și surorilor din această țară.
 Mai mult
 

«Căci bunătatea Ta ajunge până la ceruri, şi credincioşia Ta până la nori. »


Psalm 57,10

 

Femei în funcție

În Biserica Nouapostolică, pe viitor și femeie vor putea fi numite într-o funcție duhovnicească. Această hotărâre aduce cu sine multe întrebări ulterioare. Există un catalog cu răspunsuri, care se concentrează pe aspecte internaționale și este permanent în completare.

 Mai mult
 

Știri / 26.02.2022

Mâini care se roagă și ajută

Evenimentele din ultimele zile, despre Ucraina, ne îngrijorează profund. Ceea ce se întâmplă este incredibil, provoacă multă suferință și duce la o criză umanitară, scrie apostolul districtual, Jürg Zbinden, în scrisoarea către frații și surorile din zona lui de lucru. 

 Mai mult
 

Portret

În aprilie 1992 a avut loc la Chișinău primul Serviciu Divin, după care,  în luna iunie, primii 35 de credincioși au primit sacramentul Sfintei Pecetluiri. Din anul 1994, Biserica Nouapostolică este recunoscută oficial. Apostolul Vasile Cone, în Republica Moldova, răspunde de îngrijirea unui număr de circa 4.800 de membri, din 42 de comunități. El este sprijinit de episcopul Stefan Gavriliuc. Republica Moldova se învecinează cu România și cu Ucraina.

Începând din anul 1812, Moldova a făcut parte din Rusia țaristă, iar mai târziu, din URSS. În anul 1991, odată cu dezmembrarea URSS-ului, Moldova și-a căpătat independența. Aproximativ 70% din cei 3,1 milioane de locuitori ai populației țării trăiește la oraș. Limba oficială este limba româna. În viața de toate zilele se vorbește foarte des limba rusă.

 

Bitte aktivieren Sie Javascript und nutzen Sie einen Browser der HTML5-Video unterstützt.

Adresa de Anul Nou 2024

 
 

Formular de contact

Vă rugăm să introduceți rezultatul calculului: 6 + 4

*Câmpuri obligatorii

Am luat la cunoștință politica de confidențialitate.